تماس با کارشناس

دیتکت نشدن هارد دیسک و راه حل های عدم شناسایی هارد دیسک

از مجموعه مطالب آموزشی

دیتکت نشدن هارد دیسک یکی از مشکلات سخت افزاری رایج در سیستم های کامپیوتری می باشد.

هارد دیسک یکی از قطعات اصلی و مهم کامپیوتر می باشد. در واقع یکی از بزرگترین قطعات کامپیوتر است که تمام داده ها از قبیل سیستم عامل ، فایل ها، برنامه ها، بر روی این حافظه قرار می گیرند.

 می توان گفت هارد دیسک در کامپیوتر مانند حافظه در انسان فعالیت می کند. همانطور که مغز وظیفه پردازش را دارد، هاردیسک در کامپیوتر نیز تمامی اطلاعات و داده ها را حفاظت می کند و پردازنده سیستم آن ها را پردازش می کند.

پس هارد دیسک همرا ه با پردازنده کامپیوتر مانند مغز عمل می کنند. بدون وجود هارد دیسک پردازنده کاربردی ندارد. در برخی مواقع این مشکل برای سیستم به وجود می آید، که هارد دیسک به علت های مختلفی در سیستم شناسایی نشود که به آن دیتکت نشدن هارد دیسک می گوییم.

در بعضی مواقع؛ برای دسترسی مجدد به فایل ها، بازیابی اطلاعات نیاز می شود. در این مقاله تصمیم داریم به بررسی دیتکت نشدن هارد دیسک بپردازیم؛ شرح دهیم چه دلایلی باعث بروز چنین پدیده ای می شود و برای رفع این مشکل راهکارهایی ارائه می دهیم. پس تا انتهای مقاله با نیودانش همراه باید.

آنچه مطالعه میکنید:

بررسی دلایل دیتکت نشدن هارد دیسک

✅راهکارهای رفع دیتکت نشدن هارد دیسک

✅1 . فعال نبودن تنظیمات هارد دیسک در بایوس برای حل ایراد شناسایی نشدن هارد

✅2 . حل خطا شناسایی نشدن هارد به دلیل خرابی در اتصالات مادربرد

✅3 . اختلال در موتور هارد، علت اصلی  مشکل عدم شناسایی هارد اینترنال

✅4 . رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال و اینترنال در کامپیوتر با تغییر پاور

✅5 . تعمیر مشکل دیتکت نشدن هارد با تغییر هد هارد دیسک

✅6 . دلیل عدم شناسایی نقص در فریم هارد دیسک

✅7 . عیب داشتن مدار الکتریکی هارد دیسک

✅8 . رفع مشکل دیتکت نشدن هارد و تق تق هارد به دلیل ایراد سخت افزاری

✅سخن آخر

 

 

دیتکت نشدن به چه معناست؟

دیتکت از کلمه detect در زبان انگلیسی به معنای شناسایی است و به این معنی است که هارد اکسترنال یا اینترنال دستگاه شما شناسایی نمیشود.

در واقع معنا دیتکت شدن هارد کامپیوتر یا لپ تاپ یعنی مشکلی وجود دارد که دستگاه زمان راه اندازی نمیتواند به هارد دستگاه شما دسترسی داشته باشد و با نمایش اروری این موضوع را به شما نمایش میدهد.

حالا دیتکت نشدن هارد به دلیل مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری دلایل مخلتفی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. پس با ما همراه باشید.

پیشنهاد مطلب: یکی از اصلی ترین قطعه سخت افزاری که درون هر کامپیوتری وجود دارد، مادربرد، برای اینکه بیشتر ازش بدونی مقاله مادربرد چیست رو از دست نده

بررسی دلایل دیتکت نشدن هارد دیسک

همانگونه که در مقدمه اشاره کردیم؛ دلایل مختلفی وجود دارند که باعث شناسایی نشدن هارد دیسک می شوند. اینکه بدانیم دلیل اصلی این اتفاق در هارد چیست، مساله بسیار مهمی است. تا بتوانیم مشکل را عیب یابی کنیم و برای دسترسی مجدد به فایل های کامپیوتر اطلاعات را بازیابی کنیم. به طورکلی چند دلیل اصلی برای بروز Detect نشدن هارد دیسک سیستم وجود دارد که به صورت زیر دسته بندی می شوند:

پیشنهاد میکنیم مطلب " بد سکتور چیست ؟ " را نیز مطالعه کنید
  • فعال نبودن تنظیمات هارد دیسک در BIOS
  • وجود خرابی در اتصالات مادربرد
  • عملکرد موتور هارد دیسک
  • خرابی در هد هارد دیسک
  • نقص در فریم هارد دیسک
  • عیب داشتن مدار الکتریکی هارد دیسک

در ادامه مقاله برای هر کدام از دلایل ذکر شده توضیحاتی ارائه می دهیم تا به کمک این اطلاعات بتوانیم تا حدودی علت کارنکردن نشدن هارد دیسک را تشخیص دهیم و به رفع مشکل بپردازیم.

راهکارهای رفع دیتکت نشدن هارد دیسک

روش های مختلفی برای حل مشکل عدم شناسایی هارد وجود دارد که در ادامه به برخی این روش ها اشاره می کنیم.

✴️✴️ تماس با پشتیبان سخت افزاری رایانه کمک برای عیب یابی و تعمیرات کامپیوتر: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

1 . فعال نبودن تنظیمات هارد دیسک در بایوس برای حل ایراد شناسایی نشدن هارد

یکی از علت های شناسایی نشدن هارد دیسک، غیر فعال بودن پورت های استفاده نشده در BIOS می باشد.

رفع عدم شناسایی هارد در بایوس کمی پیچیده است به همین دلیل اگر با مشکل در هر مرحله روبرو شده اید از بخش نظرات با ما همراه باشید. در این روش اول به قسمت تنظیمات BIOS برویم و گزینه ی مربوطه را فعال کنیم. دسترسی به BIOS ؛ در هر سیستم متفاوت است. یکی از راه های دسترسی هنگامی است که سیستم در حال روشن شدن می باشد.

پیام مبنی بر ورود به قسمتBIOS  یا CMOS Setup ظاهر می شود که از طریق زدن دکمه delete می توانیم به BIOS سیستم دسترسی پیدا کنیم. سپس باید به بخش advanced وارد شده و به دنبال گزینه sata configuration بگردیم در این بخش می توانیم اطمینان حاصل کنیم که تنظیمات ساتا مادربرد فعال هستند یا خیر. با همین راه میتوانید دلیل شناسایی نشدن هارد در بایوس را شناسایی و رفع کنید.

 

2 . حل خطا شناسایی نشدن هارد به دلیل خرابی در اتصالات مادربرد

:دلیل دیگری که موجب می شود هارد دیسک شناسایی یا به عبارتی دیتکت نشود؛ این می باشد که اتصالات مربوط به کابل بر روی مادر برد دچار مشکل شده باشند. برای همین لازم است اتصالات را بررسی کنیم و اگر آسیب دیده باشند اقدام به تعویض یا تعمیر آن ها کنیم تا مشکل رفع شود. اتصالات مادربرد بسته به نوع سوکت هارد می تواند از نوع ide و یا sata باشد که باید هم کابل و هم سوکت مورد بررسی قرار بگیرند.

 

3 . اختلال در موتور هارد، علت اصلی  مشکل عدم شناسایی هارد اینترنال

 یکی دیگر از مواردی که باعث می شود هارد دیسک شناسایی نشود، از کار افتادن چرخش هارد دیسک می باشد. هنگامی که موتور هارد دیسک دچار خرابی شود، هارد دیسک قدرت لازم برای چرخش ندارد و برای همین هارد دیسک شناسایی نمی شود . برای اینکه مطمئن شویم detect نشدن هارد دیسک، به علت توقف چرخش هارد دیسک است؛ می توانیم کارهای زیر را انجام دهیم:

یک بار سیستم را خاموش و روشن کنیم، سپس دقت کنیم هارد دیسک شروع به چرخش می کند یاخیر. اگر با  لمس هارد دیسک احساس لرزش کردیم، به این معناست که هارد دیسک در حال چرخش است و اگر هیچ حرکتی حس نکردیم؛ در واقع هارد دیسک نمی چرخد و ممکن است همین دلیلی برای عدم شناسایی هارد دیسک باشد.

راه دیگر شنیدن صدای چرخش هارد دیسک، در هنگام روشن شدن سیستم می باشد. برا شنیدن صدای دقیق تری از هارد دیسک هنگام چرخش آن می توانیم به این صورت عمل کنیم: ابتدا سیستم را خاموش کنیم، سپس در محیطی کاملا ساکت و بدون صدا، اتصالات هارد دیسک را بررسی می کنیم و مطمئن می شویم اتصال برق نیز وجود دارد. همچنین مطمئن می شویم که هیچ گونه CD و یا  DVD درون سیستم قرار نداشته باشد و یا اگر بود به صورت موقت اتصال آنها را جدا میکنیم تا نویز اضافه ایجاد نکنند. در نهایت سیستم را روشن می کنیم. اگر صدای چرخش به گوشمان رسید؛ پس مشکل از چرخش هارد دیسک نمی باشد. در غیر این صورت باید به رفع مشکل نچرخیدن موتور هارد دیسک بپردازیم.

اگر دوست داری فضای اشغال شده اضافی ویندوزت رو شناسایی و مدیریت کنی پیشنهاد میکنم نگاهی به مقاله دانلود windirstat داشته باشی...

4 . رفع مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال و اینترنال در کامپیوتر با تغییر پاور

منبع تغذیه در سیستم وظیفه تامین انرژی برای قطعات کامپیوتر را بر عهده دارد. اگر منبع تغذیه مشکل داشته باشد ممکن است انرژی برق مورد نیاز را برای حرکت هارد دیسک تامین نکند. و همین دلیلی باشد که هارد دیسک شناسایی نشود و detect نشود. برای بررسی این مشکل، کافیست هارد دیسک را به صورت جداگانه به صورت یک هارد اکسترنال؛ به سیستم دیگر متصل کنیم. اگر هنگام اتصال به سیستم دیگر هارد دیسک به خوبی کار کرد و از چرخش موتور هارد دیسک مطمئن شدیم پس می توانیم بگوییم که منبع تغذیه سیستم اصلی و یا اتصالات آن دچار مشکل شده است و انرژی لازم را برای هارد دیسک تامین نمی کند. و هارد دیسک و برد به احتمال زیاد سالم هستند.

✴️✴️ تماس با پشتیبان سخت افزاری رایانه کمک برای عیب یابی و تعمیرات کامپیوتر: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

5 . تعمیر مشکل دیتکت نشدن هارد با تغییر هد هارد دیسک

هد، قطعه ای در هارد دیسک می باشد که وظیفه خواندن و نوشتن پلاترها را در هارد دیسک بر عهده دارد. اگر هد هارد دیسک خراب شود یا دچار مشکل شود در نتیجه اطلاعات هارد به خوبی خوانده نمی شود و هارد دیسک نیاز به تعمیر پیدا می کند. یکی از دلایلی که ممکن است هارد دیسک شناسایی نشود همین خرابی هد هارد دیسک می باشد. از علائم خرابی هد هارد دیسک می توانیم به صدای کلیک کردن در حالی که هارد در حال چرخش است یا صدای بوق ، صدای خراشیدن و تق تق کردن نام برد اگر هر کدام از این علائم به گوشمان رسید باید به خرابی هد هارد دیسک شک کنیم و برای تعمیر آن اقدام کنیم.

6 . دلیل عدم شناسایی نقص در فریم هارد دیسک

فریم  هارد دیسک همان ساختار کلی هارد دیسک می باشد. که در صورتی که دچار آسیب و یا شکستگی شود صداهای نابهنجاری تولید می کند. اگر فریم خراب شود می تواند دلیلی باشد که هارد دیسک به خوبی شناسایی نشود. اگر فکر می کنیم که هارد دیسک ضربه دیده است؛ حتما توسط یک فرد کارشناس اقدام به تعمیر آن باید بکنیم. تا مشکل رفع شود.

 

7 . عیب داشتن مدار الکتریکی هارد دیسک

هارد دیسک مانند هر قطعه الکتریکی دیگر دارای مدار الکتریکی می باشد. که این صفحه مدار الکتریکی نقش بسیار مهمی در کارکرد هارد دارد. اگر این مدار الکتریکی خراب شود و آسیب ببیند، مشکلات مختلفی برای هارد به وجود می آورد؛ که در نهایت می تواند موجب شود که هارد دیسک شناسایی نشود. و در مواقعی حتی اطلاعات هارد دیسک از بین برود. یکی از دلایل دیتکت نشدن هارد دیسک می تواند خرابی همین مدار الکتریکی باشد که هرچه سریعتر باید برای تعمیر آن اقدام کنیم تا مشکلات بیشتری را برای ما به وجود نیاورد.

 

8 . رفع مشکل دیتکت نشدن هارد و تق تق هارد به دلیل ایراد سخت افزاری

هارد دیسک یک قطعه با ساختاری پیچیده است که دلایل مختلفی می تواند موجب شود تا درست کار نکند. اگر از عملکرد فیزیکی هارد دیسک مطمئن شدیم ولی همچنان شناسایی نشد. پس می توانیم بگوییم مشکل از خرابی فریم ویر، هد، مدار الکتریکی و یا دیگر قسمت های سخت افزاری هارد دیسک می باشد. که باید توسط کارشناس تشخیص داده شود و رفع شود.

سخن آخر

هارد دیسک اجزا و قطعات مختلفی دارد که همه اجزا با هماهنگی یکدیگر اطلاعات را ذخیره و پردازش می کنند. هر قسمت در هارد دیسک عهده دار یک وظیفه ایست. گاهی ممکن است هارد دیسک شناسایی نشود و یا به عبارتی دیتکت (detect) نشود. در این مقاله ما سعی کردیم به دلایل کلی از این پدیده بپردازیم تا بتوانید علت اولیه را شناسایی کنید. توجه کنید اگر از نظر فیزیکی هارد دیسک به خوبی کار می کند ولی همچنان در سیستم شناسایی نمی شود؛ پس مشکل در قسمت های دیگر هارد دیسک می باشد و حتما لازم است توسط یک کارشناس و متخصص در این زمینه ، عیب یابی و تعمیر شود. شما می توانید در صورت داشتن هرگونه سوال در رابطه با دیتکت نشدن هارد دیسک و یا مشکلات سخت افزاری دیگر با کارشناسان ما در رایانه کمک تماس حاص فرمایید.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد