انتقال صدا در دوربین های مدار بسته کاربرد های زیادی دارد .امکانات دوربین های مدار بسته ی CCTV که از آن ها به منظور جلوگیری از وقوع جرم، پیدا کردن مجرمان و افزایش امنیت استفاده می شود تنها محدود به انتقال تصویر، مانیتورینگ و بررسی ویدئویی نبوده و با توجه به تجهیزات سخت افزاری و امکاناتی نظیر ضبط و پخش ویدئو می توانند از ضبط همزمان صوت با ویدئو نیز پشتیبانی کرده و این قابلیت را به کاربران عرضه کنند.
دوربین های مدار بسته بر پایه ی تصویر و صوت به کاربران کمک خواهد کرد تا علاوه بر کنترل ویدئویی بتوانند صدای محیط را نیز کنترل کنند، معمولا این دوربین های مدار بسته برای محیط های کاری مناسب بوده تا مدیران بتوانند از همه جهات بر کارمندان خود تسلط داشته باشند، ما تصمیم داریم در ادامه ی این مطلب از سری آموزش های رایانه کمک به چگونگی انتقال صوت در دوربین های مدار بسته ی آنالوگ و ip بپردازیم.
ضبط صدا در دوربین های مدار بسته
به طور کلی دوربین هایی که از قابلیت ضبط صدا پشتیبانی می کنند به ۲ صورت می باشند، نوع اول بر روی دوربین میکروفن نصب شده است و وجود سوراخ های کوچک بر روی بدنه دوربین نشان دهنده ی مجهز بودن این گروه از دوربین های مدار بسته به میکروفن خواهد بود و نوع دوم دارای ورودی مجزا برای اتصال میکروفن به دوربین بوده و میکروفن داخلی ندارند.
اولین مرحله برای استفاده از میکروفن خارجی یا اکسترنال، انتخاب میکروفن با توجه به نیاز و بودجه کاربر خواهد بود، البته میکروفن های موجود در بازار کیفیت و قیمت مناسبی دارند، میکروفن های موجود ۲ پورت داشته که یکی برای انتقال صدا و دیگری برای ورودی برق مصرفی می باشد، برای انتقال صدا می توانید از کابل های معمولی استفاده نمایید علاوه بر این می توانید از یک ورودی برق مشترک بین میکروفن و دوربین استفاده کنید.
انتقال صدا در دوربین مداربسته IP
از آن جا که برخی از دوربین های تحت شبکه به میکروفن داخلی مجهز هستند انتقال صوت توسط دوربین های مدار بسته ی تحت شبکه بسیار ساده می باشد با راه اندازی دوربین و اتصال کابل شبکه به دوربین می توان صدا و تصویر را منتقل کرد.
در صورتی که دوربین مدار بسته IP میکروفن نداشته باشد می توان از یک میکروفن اکسترنال البته در صورت دارا بودن پورت مربوطه استفاده کرد، در این حالت برای تامین برق میکروفن از یک منبع تغذیه استفاده می شود و کابل شبکه به دوربین متصل خواهد شد.
اما همان طور که پیش تر اشاره شد معمولا سیستم دوربین های مدار بسته IP به گونه ای است که به صورت پیش فرض دارای میکروفن داخلی بوده و این امر کار را برای کاربران بسیار ساده خواهد کرد و می توان با اتصال کابل شبکه و راه اندازی دوربین به صورت همزمان صدا و تصویر را انتقال داد، برای این کار باید سیستمی که نرم افزار مدیریت دوربین بر روی آن نصب شده است مجهز به اسپیکر باشد، در این صورت با فعال بودن گزینه ی پلی بک صدا و ضبط، صدای محل نصب دوربین پخش خواهد شد، البته اخیرا دوربین های مدار بسته IP که به بازار عرضه شده اند دارای قابلیت صدای دو طرفه (Two Way Audio) می باشند، قابلیت صدای دو طرفه به این معنا است که دوربین های مدار بسته می توانند امکان ایجاد مکالمه ی صوتی از راه دور را فراهم نمایند.
انتقال صدا در دوربین مدار بسته آنالوگ
در دوربین های مدار بسته ی آنالوگ برای انتقال صدا باید به مدل دستگاه DVR توجه شود، اغلب دستگاه های DVR تعداد پورت های صدای کمتری نسبت به پورت دوربین دارند.
به عنوان مثال در صورتی که دستگاه DVR، یک پورت Audio IN داشته باشد به این معنا خواهد بود که تنها یک کانال از دستگاه می تواند به صورت همزمان تصویر و صدا داشته باشد و دیگر پورت ها تنها تصویر خواهند داشت.
نحوه راه اندازی میکروفن دوربین آنالوگ
برای اتصال میکروفن در دوربین های مدار بسته آنالوگ باید برق خروجی آداپتور را به میکروفون متصل نمایید، انتقال تصویر با کمک کابل کواکس و فیش BNC انجام خواهد شد، لازم به ذکر است یک پورت BNC در دستگاه دی وی آر و یک عدد در دوربین قرار دارد.
علاوه بر این یک کابل کواکس دیگر برای انتقال صدا نیاز می باشد که یک طرف این کابل با فیش BNC به میکروفن متصل شده و طرف دیگر آن به دستگاه دی وی آر و پورت Audio IN متصل خواهد شد.
بعد از انجام اتصالات مربوطه باید برای فعالسازی صدای دوربین در قسمت مدیریت، اقدام کرد. برای این کار باید از طریق بخش تنظیمات دی وی آر و قسمت Configuration گزینه ی Video/Audio را انتخاب نمایید، و از بخش video type گزینه ی video & audio را فعال کنید در این صورت پخش و ضبط صدا برای دوربین مدار بسته آنالوگ فعال خواهد شد.
مشکل صدای دوربین مدار بسته
- در صورت قطعی صدا در زمان مصرف بالای برق باید از ۲ آداپتور جداگانه برای میکروفن و دوربین استفاده نمایید.
- ممکن است به دلیل مصرف زیاد برق دوربین در صورت فعال شدن led های مادون قرمز صدای میکروفن در زمان دید در شب قطع شود، برای این کار باید آمپر آداپتور را بالا برده یا اقدام به جداسازی برق میکروفن و دوربین نمایید.
- اگر صدای اضافی یا نویز از میکروفن به گوش می رسد باید صدای میکروفن را بر روی حالت متوسط قرار دهید.
- در زمان خریداری میکروفن اکسترنال به آمپر مورد نیاز آن توجه نمایید.
- بهتر است در دوربین های آنالوگ برای انتقال صدا از کابل کواکس استفاده شود.
- لازم به ذکر است اگر از اپلیکیشن های استاندارد دستگاه دی وی آر بر روی گوشی همراه استفاده می کنید، بهتر است از اپلیکیشن استاندارد برند دوربین مدار بسته ی خود استفاده کرده تا با مشکلی مواجه نشوید.
سخن آخر:
ما در این مقاله سعی کردیم به آموزش انتقال صدا در دوربین های مدار بسته بپردازیم، در صورتی که در خصوص مطالب ارائه شده در این بخش یا دیگر حوزه های کامپیوتری سوال یا مشکلی دارید می توانید از طریق شماره های 9099071540 یا 0217129 با کارشناسان فنی رایانه کمک به صورت شبانه روزی در ارتباط باشید.