امروزه برای تولید گوشی های هوشمند و گجت های پوشیدنی از صفحه نمایش های مختلفی با درجات کیفی گوناگون استفاده میشه. در سال های اخیر استفاده از نمایشگر های ltpo بیشتر شده و این نمایشگر ها به دلیل داشتن ویژگی های به خصوص تونستن بین کاربران محبوبیت بالایی به دست بیارن. همونطور که به احتمال زیاد میدونی، یکی از پرمصرفترین قسمت ها در گوشی های هوشمند بخش صفحه نمایش اون هاست و همین موضوع باعث شده تا برند های تولید کننده این گوشی ها به فکر راهکاری برای پایین آوردن مصرف انرژی این بخش از گوشی ها بیفتن. در واقع دلیل اصلی برای توسعه و تولید نمایشگر های ltpo همین موضوع بود و شرکت های اپل و سامسونگ به صورت کاملاً ویژه به این موضوع پرداختن. احتمالاً تو هم تا الان ترغیب شدی در رابطه با صفحه نمایش های ltpo اطلاعات بیشتری به دست بیاری. پس منتظرت نمیذارم و میخوام در ادامه مقاله به صورت کامل اطلاعاتی که در رابطه با صفحه نمایش های ltpo در اختیار دارم رو باهات به اشتراک بذارم! پس با من در ادامه مقاله همراه باش.
فهرست مطالب
نمایشگر ltpo چیست؟
نمایشگر های LTPO چه مزایایی دارند؟
کدام گجت ها از نمایشگر های LTPO بهره میبرند؟
فناوری LTPO یک گام موثر در مسیر پیشرفت
جمع بندی
نمایشگر ltpo چیست؟
واژه LTPO در واقع مخفف کلمه اکسید پلی کریستالی دما پایینه و به یه نوع تکنولوژی خاص اشاره میکنه که در قسمت پشتی نمایشگرهای اولد ازش استفاده شده. تکنولوژی اولد هم مخفف دیود نورگوسیل ارگانیکه که اگه بخوام به زبون عامیانه اون رو برات تعریف کنم باید بگم که توی این صفحات نمایش هر کدوم از پیکسل ها توانایی ایجاد نور مورد احتیاج خودشون رو دارن. امروزه از این صفحات نمایش برای ساخت دستگاه های مختلف مثل انواع مختلف گجت ها و ساعت های هوشمند، تلویزیون و گوشی استفاده میشه. نمایشگر های اولد توانایی کار بدون نور پس زمینه رو دارن. دلیلشم اینه که پیکسل های اون نیازی به نور مجزا ندارن. با این حال نمایشگر های السیدی که از فناوری قدیمیتری برخوردارن نیاز به نور پس زمینه داشتن. وجود تفاوت در عملکرد این صفحات نمایش منجر به پایین اومدن مصرف انرژی در نمایشگر های اولد شده.
برای بخش پشتی نمایشگر های اولد عموماً از فناوری LTPS یا سیلیکون پلی کریستالی دمای پایین استفاده میشه. به خاطر اینکه نمایشگر های LTPO واسه عرضه رفرش ریت متغیر بین کنترلر نمایشگر و پردازنده گرافیکی هیچ احتیاجی به اجزای اضافی ندارن، در نتیجه این نمایشگر ها تونستن برتری خودشون رو بین سایر نمایشگر ها به اثبات برسونن. با وجود اینکه فناوری LTPO به وسیله کمپانی اپل توسعه پیدا کرده، ولی برند سامسونگ هم به خاطر اینکه همزمان با اپل روی فناوری مشاهده مشابهی کار میکرد میتونه بدون اینکه به اپل هیچ حق امتیازی بده از این فناوری برای تولید دستگاه های مختلف خودش استفاده کنه. نسخه سامسونگ این نمایشگر ها به نام HOP در بازار معروف هست.
نمایشگر های LTPO چه مزایایی دارند؟
همونطور که قبلاً هم بهش اشاره کردم بخش نمایشگر گوشی نسبت به سایر قسمت های گوشی انرژی بیشتری رو مصرف میکنه. با وجود اینکه نمایشگر های اولد نسبت به نمایشگر های ال سی دی میزان مصرف انرژی پایینتری دارن، اما اگه بخواهیم انرژی مصرفی اون ها رو با سایر قطعات گوشی مثل چیپست مقایسه کنیم باز هم نمایشگر ها از انرژی مصرفی بیشتری برخوردار هستن. اصلیترین مزیت نمایشگر های LTPO نسبت به سایر نمایشگر ها اینه که با متغیر کردن رفرش ریت نمایشگر منجر به کاهش مصرف انرژی توسط این قطعه میشن. در اپل واچ ۵ و نسل بعدی این دستگاه از این فناوری استفاده شده و همین موضوع باعث شده که این ساعت ها حتی با داشتن قابلیت نمایشگر همیشه روشن از عمر باتری بیشتری برخوردار باشن.
حالا ممکنه برات این سوال پیش اومده باشه که اصلاً رفرش ریت چیه؟ رفرش ریت به تعداد دفعات به روز رسانی نمایشگر در هر ثانیه گفته میشه که برای نمایش اون از واحد هرتز استفاده میشه. اغلب گوشی ها دارای نمایشگر هایی با رفرش ریت ۶۰ هرتز هستن. ولی یه سری دیگه از گوشی ها هم هستن که رفرش ریت اون ها ۹۰ و ۱۲۰ هرتز هست. بالا رفتن میزان رفرش ریت نمایشگر ها باعث میشه تا محتوایی که توسط اون نمایشگر به نمایش در میاد جذابتر و روانتر باشه. اما هرچی رفرش ریت بالاتر بره، میزان مصرف انرژی هم افزایش پیدا میکنه. پس وقتی رفرش ریت به یک هرتز یا همون یک فریم در ثانیه کاهش پیدا میکنه (در نسل جدید ساعت های هوشمند اپل شاهد این قضیه هستیم) میزان تغییرات نمایشگر کمتر میشه و این موضوع منجر به کاهش انرژی مصرفی توسط نمایشگر خواهد شد.
پیشنهاد مطلب: علت نصب نشدن ویندوز روی آل این وان چیست
مثلاً وقتی که گوشی اقدام به دریافت نوتیفیکیشن میکنه و نمایشگرش روشن میشه، عموماً تو چنین مواقعی بخش متحرک وجود نداره. در نتیجه کاهش دادن رفرش ریت هیچ اختلالی در تجربه کاربری به وجود نمیاره. پس وقتی که کاربر گوشی را برای چک کردن نوتیفیکیشن تو دستش میگیره، رفرش ریت با سرعت بسیار بالایی توانایی برگشت به حالت عادی رو داره. به کمک این فناوری در شرایط مختلف رفرش ریت بالا و پایین میشه و وقت هایی که نیاز به رفرش ریت بالایی وجود نداره، برای صرفهجویی در مصرف انرژی رفرش ریت در حد پایین نگه داشته میشه. اما در مواقعی که کاربر کار هایی مثل بازی کردن رو با گوشیش انجام میده، رفرش ریت افزایش پیدا میکنه و حتی میتونه به ۱۲۰ هرتز هم برسه تا کاربر تجربه لذت بخشتری داشته باشه. برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه افزایش عمر باتری گوشی میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.
کدام گجت ها از نمایشگر های LTPO بهره میبرند؟
اولین گجتی که از فناوری LTPO برای تولید اون استفاده شد اپل واچ ۵ بود. این اسمارت واچ از قابلیت نمایشگر همیشه روشن برخوردار بود و رفرش ریتش هم معادل با حداقل یک هرتز بود. با وجود اینکه مدل های جدید آیپد پرو از رفرش ریت بالایی برخورد دارند= ولی از فناوری LTPO برای تولید اون ها استفاده نشده. علاوه بر این برای تولید سری آیفون ۱۳ هم از فناوری LTPO استفاده شده. همانطور که گفتم نمایشگر های LTPO در واقع همون نمایشگر های HOP سامسونگ هستن و این برند هم برای تولید گوشی های پرچمدار خودش مثل گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی اس ۲۱ اولترا از این فناوری استفاده کرده. مثل اینکه گوشی هایی که از این فناوری برای تولیدشون استفاده شده از نظر مصرف انرژی مصرف بسیار پایینی دارن و بین کاربرا خیلی محبوب شدن.
فناوری LTPO یک گام موثر در مسیر پیشرفت
فناوری LTPO یکی از پیشرفت های اساسی در زمینه گجت های پرتابل مثل اسمارت واچ ها و اسمارت فونها به شمار میره .همونطور که تا الان فهمیدی این فناوری هیچ تغییر و تحولی تو کیفیت تصویر به وجود نمیاره و ممکنه خیلی از کاربرا مزیتش رو احساس نکنن. اما اون دسته از کاربرا که عمر باتری گوشی براشون مهمه خیلی سریع میتونن مزیت قابل لمس این فناوری رو متوجه شن و بفهمن که با وجود این تکنولوژی در گوشی چقدر میزان مصرف انرژی باتری گوشی پایین اومده. در حال حاضر فعلاً برای تولید گوشیها و گجتهای رده بالا از این فناوری استفاده میشه. ولی احتمالش زیاده که در آینده در گجتهای بیشتری از این فناوری استفاده شه.
جمع بندی
تو این مقاله در رابطه با صفحه نمایشهای LTPO صحبت کردم و گفتم که این صفحه نمایشها میتونن میزان مصرف انرژی دستگاه رو به طرز قابل توجهی پایین بیارن و این کار رو به کمک قابلیت رفرش ریت متغیرشون انجام میدن. کمپانی بزرگ سامسونگ و اپل تونستن به این فناوری دست پیدا کنند و برای تولید دستگاههای رده بالای خودشون از این فناوری استفاده می کنن. آیا تو هم تا به حال تجربه کار با صفحه نمایشهای LTPO رو داشتی؟ به نظرت کیفیتشون چطور بوده؟ ممنون میشم نظرات و تجربیات مفیدت در رابطه با این صفحات نمایش رو در بخش کامنت با من و بقیه کاربران در میون بذاری. در آخر میخوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم اطلاعات مفیدی در رابطه با نمایشگرهای LTPO در اختیارت قرار بدم.
اگر سوالی درباره نمایشگرهای LTPO داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071540 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی و کارشناسان ما سوالاتت را در کمترین زمان پاسخ می دهند و ابهاماتت را برطرف می کنند.