عوارض شهرداری دو دستهبندی مختلف عوارض نوسازی و عمران شهری رو شامل میشه. برای پرداخت عوارض شهرداری هم میتونی به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین اقدام کنی و خیلی راحت قبوض عوارض شهرداریت رو پرداخت کنی.
در اصل عوارض به هزینهای میگن که سازمانهای گوناگون اون رو برای ارائه خدماتی که به مردم انجام میدن ازشون اخذ میکنن. متاسفانه همه مردم اطلاع دقیق و درستی از اینکه عوارض شهرداری دقیقاً چیه ندارن و حتی خیلیا اون رو با لیات اشتباه میگیرن.
به همین خاطر من میخوام تو این مطلب در رابطه با این موضوع صحبت کنم و نحوه پرداخت عوارض شهرداری را هم بهت یاد بدم. پس پیشنهاد میکنم خوندن ادامه این مقاله را از دست ندی.
عوارض شهرداری بابت ارائه چه خدماتی از شهروندان دریافت میشود؟
شهرداری بابت خدماتی که به شهروندان ارائه میکنه ازشون یه مبلغی رو به عنوان عوارض دریافت میکنه.
خدمات فوق شامل موارد مختلفی مثل نظافت خیابانها و کوچهها، ساخت کوچهها و خیابانها، حفظ و توسعه خدمات شهری و .... میشه و شهروندان با پرداخت این عوارض به شهرداری کمک میکنن تا این خدمات رو به نحو احسن ارائه کنن.
نکته بسیار مهمی که این وسط وجود داره اینه که در پرداخت عوارض شهرداری هیچ تفاوتی بین املاک مسکونی و تجاری وجود نداره و همه افراد باید این عوارض را در مورد مقرر بپردازن.
تفاوت عوارض با مالیات چیست؟
مالیات چیزیه که خود دولت مستقیماً از شهروندان بابت بهرهبرداری بهتر از منابع کشور دریافت میکنه و میتونیم ازش به عنوان یک هزینه اجتماعی یاد کنیم. مالیات فقط به املاک تجاری تعلق میگیره و املاک مسکونی نیازی به پرداخت مالیات ندارن.
پس یه تفاوت بارز و بزرگی که بین مالیات و عوارض وجود داره همین موضوع هست.
راستی اگه می خوای از بدهی های مالیاتیت مطلع شی و نسبت به پرداخت اونها اقدام کنی روی همین لینک کلیک کن.
از چه طریق میتوان نسبت به پرداخت قبوض عوارض شهرداری اقدام کرد؟
خوشبختانه روشهای مختلف و متنوعی برای پرداخت قبوض عوارض شهرداری وجود داره و افراد میتونن هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری نسبت به پرداخت این قبوض اقدام کنن. در ادامه به بررسی این روشها میپردازم:
پرداخت حضوری
در این روش افراد میتونن به صورت حضوری به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک و دفاتر و ادارات درآمد یا خودپردازهای بانک مراجعه کنن تا بتونن این قبوض را پرداخت کنن.
پرداخت غیرحضوری
برای پرداخت غیرحضوری عوارض شهرداری میتونی از ۴ روش مختلف اقدام کنی که عبارتند از:
1. ورود به سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری تهران (تهران من)
2. ارسال کد شناسایی ۱۲ رقمی واحدهای غیر مسکونی و ۱۵ رقمی واحدهای مسکونی به سامانه پیامکی ۱۳۷۰۰۰۰۰۷۰
3. استفاده از کد دستوری #۱۳۷*
4. تماس تلفنی با سامانه ۱۳۷
البته سامانه تهران من خدمات بسیار متنوعی رو به کاربرا ارائه میکنه و امکان پرداخت عوارض نوسازی و عمران، پرداخت عوارض کسب و پیشه ، پرداخت عوارض شهرداری با شناسه قبض، هزینه خدمات مدیریت پسماند غیر مسکونی و مسکونی هم از طریق این سامانه قابل انجام هست.
راستی تهران من به عنوان سامانه پرداخت عوارض نوسازی و پسماند شهرداری تهران هم شناخته میشه و بعد از استعلام عوارض شهرداری ملک می تونی از این سامانه برای پرداخت این قبوض استفاده کنی.

با نصب این اپلیکیشن روی گوشی میتونی به راحتی خدماتی که بهشون اشاره کردم رو از این اپلیکیشن دریافت کنی و پرداخت این قبوض رو به راحتی انجام بدی.
سامانه پرداخت عوارض شهرداری
کسایی که قصد پرداخت عوارض شهرداریشون را دارند میتوانند از طریق راههای مختلفی که تو همین مقاله معرفی شد نسبت به پرداخت این قبوض اقدام کنند.
البته از بین همه این راهکارها، پیشنهاد من بهت اینه که از سامانه تهران من برای پرداخت عوارض شهرداری استفاده کنی. چون این کار از طریق این سامانه خیلی آسونتر و راحتتر انجام میشه.
سامانه تهران من
سامانه تهران من سامانه ایه که در اون امکان پرداخت آنلاین عوارض شهرداری، خرید بلیط مترو یا شارژ کارت بلیط مترو و اتوبوس و مواردی از این دست وجود داره.
از دیگر خدمات قابل ارائه در این سامانه میتونم به خدمات ویژه شهری در حوزه حمل و نقل و پارک حاشیهای اشاره کنم. این سامانه جامع و کامل خدمات دیگهای رو هم داره که از اون جمله میتونم به سامانه سامانه بازار، سامانه حمل و نقل بار و کالا، سامانه ثبت نام موسسات کرایه خودرو و ... اشاره کنم.
کسایی که قصد استفاده از خدمات موجود در این سامانه را دارند بعد از اینکه وارد سایت این سامانه شدن باید نسبت به ثبت نام در اون اقدام کنند.
بنابراین بعد از ورود به صفحه اصلی این سامانه روی گزینه ثبت نام کلیک کن و گزینه شخص حقیقی را انتخاب کن.
حالا بعد از اینکه اطلاعات فردی خودت مثل کد ملی و تاریخ تولد رو تو باکسهای مربوطه وارد کردی، یه کد فعال سازی برای شماره همراهت ارسال میشه که با وارد کردن این کد میتونی ثبت نام خودت در این سامانه رو نهایی کنی.

برای دریافت راهنمای پرداخت عوارض نوسازی شهرداری تهران میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099070192 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.
عدم پرداخت قبوض عوارض شهرداری چه پیامدهایی به دنبال دارد؟
در صورتی که همه شهروندان عوارض شهرداری خودشون رو به موقع پرداخت کنن شهرداری میتونه از هزینههای جمع آوری شده برای بهبود کیفیت خدمات شهری استفاده کنه.
باید بهت این نکته رو بگم که اگه قبوض عوارض شهرداری رو پرداخت نکنی این سازمان این اختیار رو داره که مطابق با قانون برای وصولش ازت اقدام کنه.
کسایی که به موقع عوارضشون رو پرداخت نکنن شامل جریمه ۹ درصدی میشن و اگه چند سال از این موضوع سپری بشه و فرد نسبت به پرداخت قبوض عوارض شهرداریش اقدام نکنه، شهرداری میتونه با اخطاریههایی که به اون شخص میده یه سری از امکانات رو از اون شهروند سلب کنه.
پس بلافاصله بعد از دریافت قبض عوارض شهرداری نسبت به پرداخختش اقدام کن تا جریمه نشی.
جمع بندی
تو این مقاله سعی کردم نحوه پرداخت عوارض شهرداری رو بهت یاد بدم تا بتونی نسبت به پرداخت این قبوض به هر روشی که راحتتر هستی اقدام کنی.
در نظر داشته باش که امکان پرداخت عوارض شهرداری هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری وجود داره و این به نظر خودت برمیگرده که بخوای این کار رو به چه صورت انجام بدی.
در صورتی که به موقع عوارض شهرداری خودت رو پرداخت نکنی جریمه خواهی شد و پیشنهاد میکنم حتماً این قبوض را در موعد مقرر پرداخت کنی تا بعداً دچار مشکل نشی.
تو معمولاً برای پرداخت عوارض شهرداری از چه طریقی اقدام میکنی؟
اگه فکر میکنی راهکار تو آسونتره و در مقاله بهش اشارهای نشده ممنون میشم اون رو در بخش کامنت برای من و بقیه کاربران توضیح بدی.
در آخر میخوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم نحوه پرداخت عوارض شهرداری رو بهت به خوبی یاد بدم.
اگر سوالی درباره نحوه پرداخت عوارض شهرداری از طریق هر یک از راه کارهای معرفی شده در این مقاله داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099070192 و شماره: 0217129 برای ارتباط از طریق موبایل تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی و کارشناسان ما سوالاتت را در کمترین زمان پاسخ می دهند و ابهاماتت را برطرف می کنند.