تماس با کارشناس

شبکه های اجتماعی ارتباطات شما را تغییر خواهد داد!!!

از مجموعه مطالب آموزشی

امروز استفاده از فضای اجتماعی خیلی رواج پیدا کرده و تقریبا همه ما هر روز با این فضاهای اجتماعی سر می کنیم و یک جورایی بهشون وابستگی پیدا کردیم.  چرا که هر لحظه توی ذهنمون این میگذره الان چه خبره؟ کی بهم پیام داده؟ فلان گروه چه  صحبت هایی شده!! و تا  بی انتها مشغله ذهنی  که هر لحظه ما  را وادار میکند به  سراغ این فضاها برویم و زمان و وقت خود را در آن  بگذرانیم. اما یک لحظه صبر کنیم.آیا وقتی که میگذاریم مفید است؟ یا اینکه به ما اجازه می دهد برای امور مهم تر خود وقت  بگذرانیم. 

شده  به این فکر کنیم این حجم از اطلاعات که وارد ذهن ما میشه چقدر ذهنمون را درگیر میکنه! و آیا ما به این همه اطلاعات نیاز داریم. در این مقاله تصمیم داریم یک گفتمان خومانی باشما کاربران عزیز در این مورد داشته باشیم که در پاسخ  به سوال های شما خوب است سوالاتی مثل:

⁉️چگونه از رسانه های اجتماعی فاصله بگیریم؟

⁉️معتاد اینترنت شدم چیکار کنم ؟

⁉️اعتیاد به اینترنت چیست؟

این ها سوالاتی است که هرکسی بعد از مدتها گذراندن وقت خود در فضای مجازی از خود می پرسد. برای پاسخ به این سوالات همراه تیم فنی نیودانش باشید.

 

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سبک زندگی

آیا شبکه‌ های اجتماعی باعث افسردگی می‌ شوند؟

شبکه اجتماعی ومفهوم آن

چگونه بفهمیم به رسانه‌ های اجتماعی وابسته شدیم

رسانه های اجتماعی استرس زا هستند!

چرا دل کندن از رسانه های اجتماعی ضروری است؟

پس چگونه از رسانه های اجتماعی فاصله بگیریم؟

چگونه یک سم زدایی دیجیتال انجام دهیم؟

چگونه می توان بازگشت به رسانه های اجتماعی را مدیریت کرد؟

نسبت به رسانه و شبکه های اجتماعی آگاه و واقع بین باشیم!!

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با تاثر شبکه های اجتماعی بر روابط

سخن پایانی برای شما

 

🎯تاثیر شبکه های اجتماعی بر سبک زندگی 

در گذشته کسی باور نمی کرد روزی  برنامه هایی باشد که  بدون نیاز به پیامک کوتاه و تماس فقط از طریق اینترنت بتوانیم پیام های خود را به مخاطب ارسال کنیم. عکس بفرستیم، فیلم ارسال کنیم و در  واقع درکمترین زمان ممکن به صورت آنلاین با مخاطب خود در ارتباط باشیم. با به وجود آمدن این فضاهای اجتماعی کم کم سبک زندگی مردم تغییر کرد و بر ادبیات و فرهنگ جامعه تاثیر گذاشت. ما در این شبکه های اجتماعی عقاید خود را به اشتراک میگذاریم از فعالیت های روزمره می گوییم وهمچنین عقاید دیگر مخاطبین مان را میخوانیم، می بینیم و درگیر آن می شویم.

لازم است بدونیم بین عضویت ما در شبکه های اجتماعی و سبک  زندگی ارتباط مستقیمی وجود داره. تحقیقات پژوهش ها نشان داده فعالیت در شبکه های اجتماعی با انجام ندادن امور ضروری و مهم، تکالیف درسی و روابط خانوادگی ما ارتباط مستقیم دارد. و متاسفانه میزان مطالعه مفید را کاهش داده و تبعاتی را با خود داشته است. اگر چه استفاده از این فضاهای اجتماعی بسیار مفید است ولی بی ضرر هم نیست که ما می خواهیم در این مقاله دوستانه در مورد آن با شما صحبت کنیم.

 

🎯آیا شبکه‌ های اجتماعی باعث افسردگی می‌ شوند؟

ممکن است برخی از روزها بی دلیل احساس افسردگی کنیم و ندانیم دلیلش چیست. از شما میخواهیم کمی به عقب برگردیم و میزان استفاده از شبکه های اجتماعی را بسنجیم اگر زیاد استفاده کردیم و ساعت های طولانی در این فضاها چرخیده ایم. شاید باید دلیل افسردگی و بی حوصلگی را در همین مورد پیدا کنیم.

⚠️ استفاده بیش از حد از فضاهای اجتماعی به ما حس سردرگمی می دهد!

درسته یکی از بزرگ‌ ترین دستاوردهای بشر اینترنت و دنیای مجازی است. با اینکه تأثیر مثبت اینترنت و شبکه های مجازی بر کسی پوشیده نیست، اما محققان و متخصصان در مورد میزان استفاده از فضای مجازی به ما هشدار داده اند؛ این هشدار ها پیامد ناخوشایندی به نام افسردگی را به ما نشان می دهند. رسانه های اجتماعی برای ایجاد و حفظ ارتباطات اجتماعی ( که در غیر این صورت این نوع از ارتباطات وجود نداشت) بسیار مفید و کارآمد هستند، اما همچنین می تواند دلیلی باشد که ما از ارتباط واقعی با مردم، طبیعت و حتی خودتان چشم پوشی کنیم و این اتفاق خوبی نیست

 

 

 

🚦مطلب بیشتر: اگر فکر میکنی حین استفاده از سیستم نیاز به مهارت های بیشتری داری  مقاله تهیه بسته آموزشی ده مهارت رایانه کمک رو حتما بخون.

 

شبکه اجتماعی ومفهوم آن

میخواهم برای شما از یک تعریف جالب در رابطه با  شبکه های اجتماعی بگویم. به تصویر زیر نگاه کنیم جان بارنز یک جامعه شناس استرالیایی شبکه های اجتماعی از جنس یک شبکه  یا نتورک می دید یعنی انسان ها را مانند گره های یک گراف می دید که خطوط ارتباطی متعدد میان آن ها وجود دارد. و ارتباط بین این گره ها و بررسی جریان دانش و اطلاعات میان این گره ها بسیار جای بحث دارد. اما اگر چه این فضای پر از گره جایی برای دیده شدن ما حساب می آید اما ممکن است دردسر ساز شود و در این نقطه است که باید هوشیار شویم.

⚠️زنگ خطر برای استفاده  بیش از حد شبکه اجتماعی به صدا در آمده است!!!

 

!شبکه های اجتماعی و گره ها و ارتباط بین آن ها تعاملات ما را می سازد 

 

🎯چگونه بفهمیم به رسانه‌ های اجتماعی وابسته شدیم:

حالا اگر نگران سلامتی خود شده ایم  شاید لازم باشد بررسی کنیم آیا ما هم دچار وابستگی روانی به  این شبکه های اجتماعی شده ام بیایید با هم چند مورد را  بررسی کنیم که به ما میگوید چقدر وابسته ایم:

تلفن ما اولین چیزی است که بعد از بیداری اول صبح و یا قبل از خواب شب (و مرتباً در طول روز) بررسی می کنیم.

ما تمام جزئیات زندگی یک شخص خاص را می دانیم اما این اطلاعات را از طریق صحبت مستقیم با آن شخص بدست نیاورده ایم.

در زندگی شخصی و کار خود بیشتر از آنکه به ارتباط متقابل و رودررو توجه کنیم، به لایک ها و آنالیز آنها توجه می کنیم.

یک حس درونی به ما می گوید که بیش از آنچه نیاز است برای رسانه‌های اجتماعی وقت می گذاریم.

🎯پروفایل شخصی ما در شبکه های اجتماعی نشانگر شخصیت درونی ما نیست.

 

 

🎯رسانه های اجتماعی استرس زا هستند!

بله درست است  شبکه های اجتماعی درون ما را  بهم میریزد چرا که ما  با حجمی از اطلاعات مواجه می شویم که نمی دانیم چکارشان کنیم؟ اتفاقات، خبرها، اخبار ناگوار  این حجم از دیتا در یک  زمان وارد ذهن ما می شود و درون  ما را متلاطم می کند. گاهی مقایسه جایگاه  شغلی و اجتماعی خود با دیگران در ما حس کم بودن می دهد و استرس ایجاد می کند که هنوز به انچه میخواستیم نرسیده ایم!!  بیایم با هم چند مورد دیگر از این موارد استرس زا  شبکه ای اجتماعی را  بخوانیم:

ما در زندگی واقعی ( تعطیلات ، انتقال کار ، فشارهای خانوادگی ) هراز گاهی فشارهای اضافی را تحمل می کنیم. این امر که دیگران (در شبکه های اجتماعی) به موفقیت رسیدند اضطراب و استرس روزانه ما را بیشتر می کند.🙁

فضای مجازی تمایل به رقابت را افزایش میدهند (حس رقابت میتواند خوب و مفید هم باشد) ، این بدان معناست که تماشای زندگی دیگران باعث می شود احساس کنیم که به هدفمان نرسیده و شکست خورده ایم ، این امر علاوه بر حس سرزنش خودتان به تنهایی و افسردگی نیز منجر می شود.

بودن فضای رقابتی در کسب و کار و زندگی شخصی می تواند  در رسیدن به هدف ما، را مصمم تر کند؛ اما کشش مداوم احساسات مانند حسادت باعث افزایش هورمون های استرس زا در بدن می شود. چنانچه به طور مداوم استرس داشته باشیم، این هورمون ها باعث تضعیف روحیه ما شده و در نتیجه بدن ما به آنها معتاد می شود.

☑️این ها می تواند دلایل خوبی باشند تا در مورد خطرات ناشی از تعامل آنلاین، نحوه استفاده از رسانه های اجتماعی و اینکه چه تاثیری می‌ تواند بر سلامت روحی، عاطفی و جسمی ما بگذارد؛ کمی بیشتر فکر کنید⚠️

 

چرا دل کندن از رسانه های اجتماعی ضروری است؟

تا این قسمت از مقاله توجه شدیم چقدر استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی برای ما می تواند مضر باشد و سلامتی ما را  به خطر بیاندازد. زمانی که سخن از بهبودی در سلامتی می شود، عباراتی مانند سم زدایی و پاکسازی در گفت و گو های زیادی بین مردم مطرح می شود؛ در عین حال اعتیاد نشانگر عدم تعادل در سلامت جسمی و روحی است. اعتیاد به رسانه های اجتماعی یک تهدید بسیار واقعی و فعلی برای سلامتی ما به حساب می آید.

🚦پس سم زدایی ایده خوبی برای مبارزه با اعتیاد به شبکه های اجتماعی است.

دوپامین و سروتونین مواد شیمیایی در مغز هستند که با دادن روحیه، امید و حس جنگندگی در ایجاد احساسات خوب و حس پیروزی به ما کمک می کنند. مشکل رسانه های اجتماعی این است که همین احساسات خوب را در بدن ما ایجاد می کند؛ در واقع بدون اینکه متوجه شویم، به راحتی در جستجوی شادی و خرسندی کاذب کنترل خواهیم شد که این همان اعتیاد به رسانه های اجتماعی است. 

 

 

 

🔴ایستگاه مقاله بیشتر: چگونه حساب اینستاگرام غیر فعال یا حذف شده را دوباره فعال کنیم؟

 

🎯پس چگونه از رسانه های اجتماعی فاصله بگیریم؟

خب  تا اینجای مقاله متوجه شدیم وابستگی به  شبکه های اجتماعی چه تبعاتی دارد! متاسفانه اغلب ما حداقل دو ساعت از وقت خود در روز را صرف چک کردن رسانه های اجتماعی خود می کنیم. تحقیقات نشان داده صرف زمان نسبتاً کوتاه برای برقراری ارتباط اجتماعی در زندگی یک هدف برای انسان بوده است. رسانه های اجتماعی این امکان را به کمک اینترنت برای ما به ارمغان آوردند؛ اما بیشتر از آنکه انسان ها را به هم نزدیک کند، باعث کمتر شدن ارتباط حضوری و دوری افراد از یکدیگر شده است.

آیا زمان آن نرسیده است روابط خود را بهبود بخشیم!!

به دست گرفتن کنترل شرایط راهکار خوبی است دست به کار شویم!

به دست آوردن کنترل شرایط، حس انتخاب و حریم شخصی از دلایل مهم برای استراحت و دوری از رسانه های اجتماعی است. دوری از رسانه های اجتماعی و یا بهتر است بگوییم سم زدایی آن ، قدرت روحی مناسب را به مکانی که در آن تعلق دارد، برگردانده و زمان بیشتری برای ماجراجویی در زندگی واقعی، فرصتی برای مکالمه با افراد و همچنین فضای مناسب برای مراقبت بهتر از سلامتی را به ما می دهد.

کنار گذاشتن و دوری از شبکه های اجتماعی هرگز یک راه حل دائمی نبوده و برای ما دل کندن از فضای مجازی گ نیست اما باید به این نکته توجه کرد که تمرین در کنار گذاشتن آن نیز می تواند به ما کمک کند تا رفته  رفته از وابستگی ما کم  شود و تنها در وقت ضرورت به سراغ این شبکه ها برویم.

 

🎯رایانه کمک برای اوقات فراغت شما عزیزان  پکیج ۱۰ مهارت را تهیه کرده که با استفاده از آن می‌توانید به راحتی به نصب، راه اندازی و استفاده از برنامه  کاربردی ویندوز بپردازید. بسته تخصصی ۱۰ مهارت شما را در کمترین زمان ممکن به ترفند ها و استفاده از برنامه های کاربردی کامپیوتری مسلط میکند. پکیج ده مهارت رایانه کمک فقط در مورد آموزش برنامه های آفیس و نصب ویندوز، موضوعات مختلفی نظیر طراحی سایت، نصب درایور های کامپیوتر پس از نصب ویندوز ، تنظیم مودم و بسیاری موارد دیگر را در خود جای داده است.

 

🎯چگونه یک سم زدایی دیجیتال انجام دهیم؟ (چگونه اعتیاد به شبکه های اجتماعی را کنار بگذاریم؟)

وقتی تصمیم به این جدایی بزرگ گرفتیم، ابتدا باید ارزیابی کنیم که چقدر زمان را صرف رسانه های اجتماعی می کنیم. ارزیابی به ما کمک می کند دید روشن تری نسبت به نوع استفاده خود و زمانی که  طی می کنیم در این شبکه ها داشته باشیم.

می توانیم برای ارزیابی برای یک هفته میزان استفاده از رسانه های اجتماعی خود را بسنجیم ( وقتی را که صرف گشت و گذار در شبکه های اجتماعی می کنید، محاسبه کنیم) ، سپس دستورالعمل های زیر را برای بردن جواب دادن به سوال “چگونه از دنیای الکترونیک فاصله بگیریم؟” انجام دهیم:

🚦چگونه از دنیای الکترونیک فاصله بگیریم؟

  • توانایی خود در دوری از شبکه های اجتماعی (به طور موقت) و تعامل در آن را بسنجیم.
  • ۵۰ درصد از استاندارد خود در میزان مصرف روزانه از شبکه های اجتماعی را کاهش دهیم.
  • کلیه برنامه های رسانه های اجتماعی را از لپ تاپ ، کامپیوتر ، تلفن ها و غیره حذف کنیم.
  • اعلانات برنامه های اجتماعی را ببندیم.
  • برای خود سرگرمی دیگری انتخاب کنیم ( هر زمان که نیاز به استفاده از شبکه های اجتماعی را در خود احساس کردیم، کار دیگری انجام دهید)
  • واکنش‌های احساسی و تحریک درونی خود نسبت به این دوری را بسنجیم.
  • برنامه های دیگری جهت استفاده از وقت آزاد خود داشته باشیم!

 

🔴ایستگاه مطالعه : تکنولوژی واقعیت مجازی

 

استفاده بیش از حد یا اعتیاد به سیستم عامل های رسانه های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر، یوتیوب ، اسنپ چت، اینستاگرام و تلگرام وقت ما را هدر میدهد؛ سعی کنیم این زمان را صرف یادگیری یک مهارت جدید، گشت و گذار در رستوران های جدید در شهر خود یا کمک به دیگران کنیم. اگر ایده دور شدن از رسانه های اجتماعی (حتی موقت) باعث ایجاد اضطراب در ما می شود ، ما باید بیش از پیش این مسئله را جدی بگیریم.

 

 

🎯چگونه می توان بازگشت به رسانه های اجتماعی را مدیریت کرد؟

بهترین کار این است که مدت زمانی که برای دوری از رسانه های اجتماعی خود انتخاب کنیم که البته  نظر شخصی ما هست که به چه صورت برنامه ریز شود. داشتن برنامه ای برای بازگشت مجدد به رسانه های اجتماعی، ما را از افتادن دوباره در دام آن باز میدارد. پس می تواینم  راهکارهای زیر را انجام دهیم:

  • با نگرشی جدید به گشت و گذار در شبکه های اجتماعی بپردازیم.
  • مرزهای مشخصی درباره زمانی که در این رسانه صرف میکنید، تعیین کنیم.
  • برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی زمان مشخصی رابرنامه ریزی کنیم و متعهد به آن زمان ها باشیم.
  • در کنار دوستان و خانواده از استفاده از آن خودداری کنیم.
  • روش های مراقبت از خود را در اولویت قرار دهیم. به عنوان مثال ، قبل از بررسی رسانه های اجتماعی آنلاین ، یک تمرین صبحگاهی شامل ورزش انجام دهیم.

 

🟢بیشتر بخوانیم: نحوه استفاده از هشتگ در اینستاگرام

 

 

🎯نسبت به رسانه و شبکه های اجتماعی آگاه و واقع بین باشیم!!

رسانه و شبکه های اجتماعی پلتفرم بسیار جذابی هستند که همه ما دوست شان داریم.  گاهی برای سرگرمی، گاهی کنجکاوری  و هز زمان با  یک دلیل به  سراغ  شان می رویم اما آنچه مهم است وابستگی ما  به این شبکه ها می باشد.

رسانه های اجتماعی مزایای شگفت انگیزی را برای ایجاد یک تجارت، تقویت تعامل و آگاهی از برند برای ما به ارمغان می آورند. همچنین در کنار هم نگه داشتن خانواده و دوستانی که از ما دور هستند به کسب آگاهی  و اطلاع از وقایع جهانی کمک کن. اما استفاده دراز مدت از شبکه های اجتماعی (به ویژه هنگامی که بدون ساختار و تعادل استفاده می شود) منجر به چه چیزی میشود؟

تحقیقات نشان می دهد که اعتیاد به رسانه های اجتماعی بر عزت نفس تأثیر منفی میگذارد، شبکه‌های اجتماعی  رقابتی در بین کاربران ایجاد می کنند که به هیچ پیروزی واقعی منجر نمی شود. این رقابت نوید تعامل و ارتباط اجتماعی را می دهد، اما اگر میزان زمانی را که صرف رقابت با افراد آنلاین  می کنیم، به تعامل و ارتباط واقعی با انسان ها بپردازیم و کمی از رسانه های اجتماعی فاصله بگیریم ؛ نتیجه بهتری در این زمینه خواهیم داشت.

☑️آگاهی بیشتر از رفتارهای خود به شما قدرت می دهد تا آنها را تغییر دهید، این آگاهی مقاومت شما در شرایط استرس زا را بیشتر کرده و احساس آرامش را به شما هدیه میدهد. انتخاب های بیشتری در نحوه گذراندن وقت و خالی کردن انرژی خود به دست می آورید.

 

 

 

پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با تاثر شبکه های اجتماعی بر روابط

در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با تاثیر شبکه های اجتماعی بر رفتار اجتماعی پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند

شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.

تاثیر شبکه های اجتماعی بر سبک  زندگی چیست؟

- تحقیقات نشان داده است عضویت در شبکه های اجتماعی و تغییر سبک  زندگی یک رابطه مستقیم دارد. و سبک زندگی کاربران را تغییر می دهد. مشغول شدن به شبکه های اجتماعی باعث می شود فعالیت های دیگر شما دچار اختلال شود.

اثرات منفی شبکه های اجتماعی چیست؟

- شبکه های اجتماعی اثرات منفی زیادی دارند اما می توان موارد زیر را برای اثرات سو ان نام برد:

  • شبکه های اجتماعی وقت شما را هدر می دهد.
  • شبکه های اجتماعی در خواب اختلال ایجاد میکند
  • به روابط فردی، اجتماعی و خانوادگی آسیب می زند.
  • باعث بر هم زدن حریم خصوصی افراد می شود.

چگونه از اثرات منفی شبکه های مجازی جلوگیری کنیم؟

- بهترین راهکار کنترل حضور در این فضاهای مجازی می باشد. شما می توانید میزان استفاده از شبکه های اجتماعی را مدیریت کنید و با  یک برنامه خوب وارد شوید و از دنیای شبکه مجازی فاصله بگیرید. می توانیم فعالیت دیگر را جایگزین حضور بی هدف در این فضا کنید.

 

 

سخن پایانی برای شما

جامعه واقعی از افراد واقعی در دادن انگیزه به پیشرفت در تجارت، کسب و کار و تولید بیشتر کمک می کند. تماس چشمی، خلاقیت، همکاری و ارتباطات بین فردی مهارتهای لازم و مهم پیشرفت در کار و روابط اجتماعی است. استراحت از رسانه های اجتماعی و بازگشت با برنامه به آن ، به ما کمک می کند مهارت های زندگی واقعی را (که حتی ممکن است از موارد آنلاین نیز مهم تر باشند) در خود افزایش دهید.

امیدواریم از مطالعه مقاله چگونه از رسانه های اجتماعی فاصله بگیریم لذت برده باشید، با دنبال کردن صفحات شبکه های اجتماعی رایانه کمک مانند اینستاگرام و آپارات از آخرین اخبار تکنولوژی، ترفند ها و آموزش های کاربردی کوتاه کامپیوتر و تلفن همراه بهره مند شوید.

در صورت داشتن هرگونه  سوال  در رابطه با مشکلات کامپیوتر یو نرم افزارهای موبایل می توانید با کارشناسان ما در رایانه کمک در تماس باشید. برای تماس با رایانه کمک میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره  0217129 تماس حاصل فرمایید.

📌 رفع مسئولیت: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد