تماس با کارشناس

اینفوگرافیک چیست؟ آموزش نحوه ساخت اینفوگرافیک

از مجموعه مطالب آموزشی

اینفوگرافیک چیست؟ شاید این روزها با توجه به دیجیتالی شدن دنیای کسب کار و آموزش کلمه اینفوگرافیک زیاد به گوش شما خورده باشد.

اما اینفوگرافیک واقعا چیست و چه کاربردی دارد؟ با تیم فنی نیودانش همراه باشید تا با کاربرد های اینفوگرافیک آشنا شوید.

اینفوگرافیک در واقع یک تصویر ثابت و بصری است که افراد به کمک آن اطلاعات را ساده تر و با جذابیت بیشتری به مخاطب منتقل مینمایند. و هدف از آن آموزش، برندسازی، انتقال سریع تر اطلاعات، جمع آوری داده های آماری، مقایسه اطلاعات و موارد بیشمار دیگر میباشد.که البته در دنیای امروز بیش از گذشته شاهده استفاده از اینفوگرافیک برای برند سازی و آموزش هستیم. اینفوگرافیک در سالهای اخیر به ابزاری مفید برای ارتباط جمعی تبدیل شده است. 

اینفوگرافیک انواع مختلفی دارد که عبارت اند از متحرک، نقشه ای، نمودارها، رزومه، لیست و… که میتوان به آن اشاره کرد. معمولا برای ساخت اینفوگرافیک از نرم افزار استفاده میشود اما برای ساخت محتوای ساده تر مثل تصاویر شبکه های اجتماعی میتوان با استفاده از گوشی نیز اقدام به این کار کرد.

در ادامه در این آموزش از رایانه کمک همه چیز در رابطه با اینفو گرافیک را برایتان شرح خواهیم داد که اینفو گرافیک چیست و چه کاربردی دارد و در ادامه تمامی نکات مهم در ساخت اینفو گرافیک را با شما مرور خواهیم نمود.

اینفو گرافیک چیست ؟

 Infographic اینفو گرافیک ترکیبی از دو واژه informationوgraphics  است. اینفو گرافیک یک نمای کلی از موضوع مورد نظر شما را که ممکن است مجموعه ای از متون، تصاویر، المان های گرافیکی و… باشد را به تصویر میکشد و این قدرت را دارد که مخاطب فقط با یک نگاه به صورت کامل اطلاعات را درک کند و مفهوم آن را دریابد. از این رو در ساخت اینفو گرافیک تلاش میشود از تصاویر جذاب و چشم نواز و رنگ های خاص استفاده شود. در نتیجه اینقو گرافیک امروزه با توجه به رشد روز افزون دنیای وب به یک ابزار ارزشمند برای صاحبان کسب و کار تبدیل شده است.

به طور خلاصه میتوان گفت اینفو گرافیک شامل نمودار، دیاگرام یا تصاویری است که به صورت بصری برای انتقال سریع و جذاب اطلاعات به مخاطبان ارائه میشود حتی انتقال داده با استفاده از این ابزار به نسبت یک متن ساده از هر نظر بالاتر است.

برای نوشتن مقالات استفاده از اینفو گرافیک را به شما پیشنهاد میدهیم چون قدرت درک را افزایش میدهد و بهترین نوع ساختار برای داستان سازی ، آموزش های کوتاه و یا حتی شبکه های اجتماعی به حساب می‌‌آید.

اینفو گرافیک چه کاربردی دارد ؟

برای ساخت اینفوگرافیک اهداف و ایده های زیادی در اختیار کاربر قرار دارد. و همان طور که اشاره کردیم برای انتقال کامل و سریع اطلاعات از اینفوگرافیک بهره گرفته میشود، به صورتی که در زمان کمی حجم عظیمی از اطلاعات را مخاطب دریافت میکند.

برخی از کاربرد های اینفو گرافیک به شرح زیر میباشند:

  • با هدف یادگیری بهتر برای راهنمایی و اموزش بهتر دانش آموزان
  • اشتراک گذاری تاریخچه کار و سوابق
  • جذب مخاطب
  • برند سازی
  • افزایش فروش و آموزش در شبکه های اجتماعی ( اینستاگرام ،یوتیوب و..)
  • جذب کاربران بیشتر با انتشار محتوا در سطح وب
  • افزایش چند برابری سرعت انتقال اطلاعات به مخاطب
  • قرار دادن حجم وسیعی از اطلاعات در یک فضای کم
  • جلب توجه بینندگان به یک موضوع خاص
  • گنجاندن اطلاعات در یک تصویر

نحوه ساخت اینفو گرافیک

برای ساخت اینفوگرافیک قبل از هر کاری باید یکسری داده های کیفی داشته باشید بعد از آن باید فرایند انتقال داده به مخاطب را تحلیل نمایید که این تصاویر را ،چگونه به صورت تصویری در کنار هم بچینید که علاوه بر جذابیت ظاهری برای مخاطب نیر مفید واقع شود.

و از طرفی نیز باید مطالب مهم و کلیدی را برجسته کنید. به عنوان مثال شباهت ها، تفاوت ها، مزایا، معایب به راحتی در محتوای تصویری شما باید قابل تشخیص باشند. در پایان میتوانید با استفاده از ابزرا گرافیکی، داده های خود را به صورت تصویری طراحی نمایید.

یکی از ابزار های کاربردی جهت این کار فتوشاپ و Adobe Illustrator است. البته برای گوشی نیز نرم افزار های مختلفی مانند برنامه pixart هم وجود دارد که میتوان با کمک آن تصاویر ساده ای طراحی نمود.

در تصویر زیر نمونه ای ساده از اینفوگرافیک را برایتان به تصویر کشیده ایم که در این تصویر، صفحه وب در دسکتاب و گوشی موبایل و سایر دستگاه ها مورد مقایسه قرار داده شده است.

چرا از اینفو گرافیک در استراتژی محتوا خود استفاده کنیم؟

  1. برای جذابیت محتوا و قانع کردن مخاطبان
  2. قابل مشاهده و درک است
  3. خاصیت اشتراک گذاری دارد
  4. اگاهی از برند شما را بالا میبرد
  5. افزایش ترافیک در سایت شما
  6. برای بهینه سازی موتور جستجو موثر است.

انواع اینفو گرافیک

اینفو گرافیک همان طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم انواع مختلفی دارد و بر اساس نوع آیتم هایی که در آن ها قرار داده شده است روند ارائه اطلاعات درهریک از آنها تقسیم بندی میشود.

اگر نمیدانید از چه نوع اینفو گرافیک برای محتوای خود استفاده کنید باید بگوییم انتخاب نوع اینفو گرافیک در واقع به مخاطب و هدف شما بستگی دارد و باید نوعی از آن را انتخاب کنید که به درک بهتر اطلاعات و انتقال مفهوم مورد نظر شما به مخاطب کمک کند.

  • اینفوگرافیک بصری
  • اینفوگرافیک لیستی
  • اینفوگرافیک نقشه
  • مقایسه کردن اطلاعات
  • فلوچارت
  • اینفوگرافیک رزومه
  • اینفوگرافک فرآیندی
  • و….

اینفوگرافیک بصری

این نوع اینفوگرافیک در میان کاربران از محبوبیت زیادی بر خوردار است و بیشتر در شبکه های اجتماعی و آموزش ها دیده میشوند، زیرا در کنار اینکه برای مخاطب جذابیت زیادی دارد اشتراک گذاری آن نیز توسط مخاطب زیاد است.

اینفوگرافیک لیستی

اگر قصد دارید با طی کردن یک سری مراحل از یک ادعا و یا استدلال خاص پشتیبانی کنید، می‌بایست اینفوگرافیک خود را به صورت مرحله ای و لیستی بسازید و از این نوع سبک استفاده نمایید. از این نوع اینفو گرافیک برای نمایش موارد آموزشی و فعالیت های چند مرحله ای بیشتر استفاده میشود و در این زمینه نیز عملکرد بسیار عالی دارد.

اینفوگرافیک نقشه

برای ارائه و اشتراک گذاری روند داده ها بر اساس مکان از اینفو گرافی نقشه ای استفاده میشود و بیشتر از این نوع اینفو گرافیک برای طراحی نقشه های سفر بهره برده میشود.

مقایسه کردن اطلاعات

برای بررسی تفاوت های بین دو چیز مشابه و همچنین اثبات یک محصول نسبت به محصول دیگر از اینفو گرافیک مقایسه ای استفاده میشود.

فلوچارت

در فلوچارت یا همان اینفوگرافی نموداری اطلاعات مد نظر را با استفاده از نمودار به مخاطب نشان میدهند و بیشتر در زمینه مقایسه داده ها کاربرد دارد.

در فلوچارت مراحل انجام یک کار یا رسیدن به یک نتیجه خاص نمایش داده میشود.

اینفوگرافیک رزومه

برای ارائه رزومه در زمینه های مختلف امروزه از اینفو گرافیک نیز استفاده میشود. در اینفو گرافیک رزومه ای خیلی صریح و ساده میتوان رزومه کاری ، سوابق و توانایی و مهارت و…. دیگر اطلاعات مهم را به صورت مختصر و مفید ارائه داد و برای جمع آوری اطلاعات کارکنان در سازمان ها بسیار کاربردی و موثر میباشد.

اینفوگرافک فرآیندی

این نوع اینفوگرافک متشکل از توضیح مراحل یک فرآیند میباشد که هر مرحله در آن با استفاده از خطوط و فلش های جهت دار به مرحله قبلی متصل میشود.

نکات مهم در ساخت اینفو گرافیک

حالا که فهمیدید اینفو گرافیک چیست و چه کاربردی دارد وقت آن است تا با مراحل ساخت آن نیز آشنا شوید برای افراد تازه کار که تخصصی در این زمینه طراحی ندارند ساخت اینفو گرافیک کمی سخت خواهد بود.

در وهله اول باید چک لیست زیر را برای خود تهیه نمایید.

  1. اینفو گرافیک را با چه هدفی میسازید ؟
  2. برای چه دسته از افرادی اینفو گرافیک مفید میباشد؟
  3. گرد آوری اطلاعات مفید و کاربردی برای ارئه اینفو گرافیک
  4. از رنگ بندی دلخواهتان استفاده کنید.
  5. مدریت صحیح فضا های سفید درون اینفوگرافیک
  6. توجه درست به اندازه های استاندارد اینفوگرافیک
  7. داشتن ساختار قدرت مند در اینفوگرافیک
  8. در پایان مطلب در صورتی که از منبع خاصی استفاده کرده اید اعلام کنید.
  9. ذکر نکات کلیدی و مهم در مطلب

ساخت اینفو گرافیک با سرویس آنلاین کانوا

کانوا یک ابزار قدرتمند و جادویی در زمینه طراحی است و برای افرادی که در فتوشاپ تسلط چندانی ندارند مناسب میباشد.

ساخت اینفوگرافیک با کانوا | تعمیر کامپیوتر

با استفاده از این ابزار بدون اینکه مسلط به طراحی باشید میتوانید تصاویر خارق العاده به خصوص برای اینستاگرام یا استوری های خود بیافرینید.

این برنامه‌ی جذاب در دو  نسخه دسکتاب و تلفن همراه موجود است.

همچنین در این سایت میتوانید از ایده ها و طرح های دیگران نیز استفاده کنید. از جمله کارهایی که میتوانید با این سایت فوق العاده انجام دهید میتوان به طراحی اینفوگرافیک، لوگو، استوری، پست و … برای اینستاگرام و سایر شبکه‌های مجازی اشاره کرد.

برخی از ویژگی های جذاب سایت کانوا به شرح زیر میباشد.

  • می‌توانید به میلیون‌ها عکس، پوستر، لوگو المنت دسترسی داشته باشید.
  • ویدئو و عکس‌های خود را به صورت حرفه‌ای می‌توانید ادیت کنید.
  • فضای ذخیره سازی آن ۱۰۰ گیگ می‌باشد.

معرفی نرم افزار پیکس آرت برای ساخت اینفو گرافیک

اگر به دنبال یک برنامه کاربردی و مناسب برای ویرایش حرفه ای تصاویر خود هستید ،نرم افزار PicsArt یکی از بهترین گزینه های پیش روی شما خواهد بود.

برنامه پیکس آرت برای افرادی که به ویرایش تصویر علاقمند هستند یه اپلیکیشن کاربردی به شمار میرود، زیرا تمامی ابزار های مورد نیاز شما در آن قرار دارد.

برخی ویژگی های پیکس آرت عبارت اند از:

  • امکان ساخت عکس کلاژ
  • امکان دسترسی به ابزارهای ویرایشی مختلف
  • امکان افزودن استیکر به تصویر
  • ارائه مجموعه متنوعی از افکت ها
  • امکان ساخت استیکر
  • امکان به اشتراک گذاری تصویر از طریق شبکه های اجتماعی
  • امکان کشیدن نقاشی

ساخت اینفو گرافیک با Piktochart

شما میتوانید در سایت Piktochart به صورت رایگان با استفاده از حساب کاربری فیس بوک، گوگل یا آدرس ایمیل خود ثبت نام کنید و از امکانات بی‌شماری که در اختیارتان قرار میدهد بهره ببرید.

پس از ثبت نام در سایت Piktochart ، ۱۲ قالب رایگان به شما هدیه داده میشود.

این ابزار برای کسب و کار، مواد آموزشی، رزومه نه تنها سرگرم کننده است بلکه اطلاعات جالبی را نیز نمایش می دهد. اگر ساختن ایفوگرافیک را مشکل می دانید می توانید ابزار Piktochart را امتحان کنید مطمعن باشید پس از استفاده از آن نظرتان تغییر خواهد کرد.

افراد غیر حرفه‌ای می‌توانند به راحتی از این برنامه با داشتن قالب‌ها و طرح‌های مختلفش استفاده کنند، بدون اینکه نیاز به دانش خاصی داشته باشند یا برای یادگیری آن زمان زیادی صرف کنند.

سخن پایانی

 امروز در این آموزش از رایانه کمک همه چیز در رابطه با اینفو گرافیک را برای شما کاربران گرامی شرح دادیم. همان طور که در این آموزش گفتیم اینفو گرافیک یک محتوای بصری است که با کمک آن میتوان آمار، ارقام، اطلاعات و… را در کوتاه ترین زمان و به صورت کامل به مخاطب منتقل کرد.

جالب است بدانید که به دلیل جذابیت های بصری در این نوع محتوا مخاطبین تعامل بیشتری میتوانند برقرار کنند و احتمال اشتراک گذاری آن نیز بالا است از این رو با توجه به رشد روز افزون دنیای وب و فراگیری تولید محتوای تصویری جایگاه ویژه ای در میان مخاطبین دارد و افرادی در این میدان پیروز خواهند شد که درک عمیقی از اینفوگرافیک داشته باشند و با انواع آن آشنا باشند.

اگر در رابطه با هریک از مراحل تشریح شده در این مطلب به مشکلی برخوردید یا با سوالی مواجه شدید با متخصصان مجرب ما تماس حاصل فرمایید تا آنها شما را در حل مشکلتان راهنمایی کنند.

چقدر این مطلب مفید بود ؟

دیدگاه کاربران

" برای این مطلب دیدگاهی نوشته نشده است " هرگونه سوال ، ابهام یا نظری دارید برای ما بنویسید ثبت دیدگاه

ثبت دیدگاه

به غیر از نام، سایر اطلاعات اختیاری بوده و در سایت منتشر نخواهند شد

نام شریف شما *

ایمیل شما

موبایل

متن دیدگاه *

عملیات انجام شد